Weeg de bloem of meel af en doe het in een kom.
Voeg de zout, suiker, (Bakpoeder als u bloem gebruikt) toe.
Beetje boter of margarine.
Voeg de melk toe tot het mooi kneedbaar wordt.
Kneed het geheel tot een deegbal. (Kan ook met mixer met kneedhaken.)
Voeg eventueel water of bloem toe, als het te droog of te nat is. Laat het rusten.
Pak een koekenpan en doe er wat olie in, een laag van ongeveer een cm en zet zachtjes op.
Als u kaas lekker vindt, snijd wat plakken om er straks tussen te doen.
Zet vast de bak klaar om de Johnny Cakes in te doen, het mes om ze door te snijden en keukenpapier om uw handen te beschermen.
Pak de deegbal en kneed het nog eens goed.
Verdeel ze iedere keer door de helft totdat je een bal kunt maken ter grootte van ongeveer een pingpong bal / grote knikker.
Druk de bal plat tot een pistoletje (ronde schijf).
Leg alles op een bord. Eventueel een beetje bloem ertussen zodat ze niet vastplakken.
Zet de kookplaat wat hoger. Ongeveer 50%.
Olie mag niet te heet zijn.
Raak met het rauwe deeg even de olie aan om te kijken of het heet genoeg is.
Als u belletjes ziet, is de olie heet genoeg.
Of voel met uw hand boven de pan.
Laat de schijf er zachtjes langs de zijkant van de pan inglijden tot de pan bijna vol is.
Laat ze even garen in de pan.
Als ze aan de onderkant wat stevig worden, kunt u ze omdraaien.
Als de onderkant bruin is, kunt u ze weer omdraaien.
Als de onderkant ook bruin is, zijn ze klaar.
Doe ze in de bak.
Snijd de Jonny Cake open, gebruik keukenpapier om uw handen te beschermen.
Stop de kaas ertussen en sluit hem, zo smelt de kaas een beetje.
Doe ze terug in de bak.
U kunt er natuurlijk ook iets anders tussen doen.
Herhaal de procedure met de overige schijven.
Eet smakelijk
Download pdf Terug naar Recepten