StevesNet.nl
S_kfs-dun

arrowupred

RUMROZIJNEN CAKE


rrcake-t
Klik voor vergroting







Benodigdheden:

  • Kom, bakblik en mixer
  • Oven
  • 200g bloem + 2 theelepels bakpoeder óf 200g zelfrijzend bakmeel
  • 200g boter
  • 200g suiker
  • 4 eieren
  • 125g rozijnen
  • 1 zakje Vanillesuiker óf 2 theelepels vanille essence
  • 4 eetlepels rum óf 4 theelepel rum-essence

Bereiding:

Vet het bakblik in met boter.
Controleer de rozijnen op stokjes en wel ze met 4 eetlepels rum en heet water.
Mix de boter tot deze zacht en romig wordt.
Voeg de suiker en de vanillesuiker of essence toe.
Mix weer tot het een glad geheel is geworden.
Voeg één voor één de eieren toe.
Wacht met het volgende ei totdat het helemaal is opgenomen door het beslag.
Voeg daarna vier eetlepels rum of vier theelepels rum essence toe.
Voeg al mixende de bloem met het bakpoeder toe aan het mengsel.
Mix voorzichtig het mengsel tot een glad deeg.
Verwarm de oven vóór op 180°C.

Giet de rozijnen af en droog ze in een keukenpapier.
Breng ze over in de bak waar je de bloem in afgewogen hebt.
Strooi een eetlepel bloem op de rozijnen en schut ze door elkaar.
Hierdoor zullen ze niet naar de bodem zakken.
Breng eerst de helft van het beslag (zonder de rozijnen) over in het ingevette cakeblik.
Spatel de rozijnen door het overige beslag en schenk het mengsel over het eerste beslag.
Plaats het in de oven en bak 60 min op 180°C.

Prik, als de cake bijna klaar is, met een satéprikker om te kijken of de cake gaar is.
Als deze er droog uitkomt, is de cake gaar.
Laat de cake helemaal afkoelen, alvorens hem te consumeren.



Download pdf Terug naar Recepten




booked.net